til kalde dager!

Ny vri på fisk & poteter

Rimelig hverdagsmat

Full av gode smaker

og nyttige næringsstoffer!

Stadig ser jeg tilbud på ulike typer ferdigmat og kommentarer om at det er dyrt å lage middagsretter med fisk. Her ha vi nok et eksempel på det motsatte. Frossen sei er et helt fint fiskeprodukt, villfanget filet av sei, som egner seg til mange ulike retter. I min lokale Rema-butikk koster 400 gram sei like under 30 kroner. Billigere mat får du nesten ikke. Tilsett noen poteter, litt løk, tomat og krydder, så har du en gryte som både er sunn og smakfull i tillegg til å være billigere enn all ferdigmat.
Til 4 porsjoner:
1 pk seifilet
4-6 store poteter
2 løk
Noen fedd hvitløk (etter smak)
1 chili (kan sløyfes)
1 ss Garam Masala krydder (se oppskrift her: Garam masala )
2-3 ss olje, gjerne kaldpresset kokosolje
1 boks hermetiske tomater
2 dl kokosmelk, yoghurt eller mandelmelk
2 dl vann
Salt og pepper
Ris, bygg-ris eller quinoa ved siden av

Tin seifilet, gjerne over natten i kjøleskap, eller på kjøkkenbenken en times tid.
Har du det travelt tiner du den i mikroen såpass at du får til å ha skjære den i stykker.
Finhakk løken, ha den i en gryte sammen med oljen og stek på middels varme til den er myk. Tilsett finhakket chili, hvitløk og krydder og la det steke med på middels varme.
Vask potetene og skjær i terninger med skallet på. Rør potetene inn i krydderblandingen og la det steke med et minutt før du tilsetter tomater og rører godt. Ha i vann og kokosmelk og kok opp. Skru ned varmen og la det koke forsiktig under lokk til potetene er møre, ca. 15 minutter.
Smak til med salt og pepper. Tilsett fisken i biter, la den trekke under lokk til den er gjennomvarm.
Server med ris og friske urter.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 66 (1 porsjon gir ca. 440 Kcal)
Protein 4,8 g
Fett 2,5 g
Karbohydrater 5,7 g

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.